top of page
Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot10.jpg

 Welkom

Worden onze kinderen steeds gevoeliger? Of legt onze huidige maatschappij zó veel druk op ons en onze kinderen dat ze al heel jong hun leer- en veerkracht kwijtraken?

 

Zit je kind niet lekker in zijn vel, kan je kind, of kunnen jullie als gezin een steuntje in de rug gebruiken, neem dan contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.

Kind & Ouder

Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot01.jpg

Kinderen in hun Kracht

Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot02.jpg

De basis van mijn werk is lichaamsgerichte therapie. In de huidige, drukke, volle en prikkelrijke wereld, blijken we veelal vanuit ons hoofd te leven. Presteren is belangrijk, maar als de druk te hoog wordt, kan dit leiden tot allerlei (fysieke) klachten.

 

Pas als we weer contact maken met en leren vertrouwen op ons lichaam, kunnen we onze controlebehoeftigheid en klachten loslaten en onze veerkracht herstellen. De laatste jaren valt op dat kinderen steeds jonger vastlopen, zowel thuis als op school.  

 

Dus wacht niet te lang, en help uw kind en uzelf door contact op te nemen voor een vrijblijvende (telefonische) kennismaking.

Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot03.jpg

Coaching HSK

via spel, beweging en creativiteit

Van nature horen spel, beweging en creativiteit bij elk kind. (Prikkel)gevoelige kinderen vragen hierin soms een net iets specifiekere aanpak en aanbod. Maar ook zij ontdekken zichzelf en hun omgeving spelend. Bij disbalans combineer ik fysieke behandeling met diverse coachingstools. 

Ik gebruik, afhankelijk van de hulpvraag van het kind en zijn ouders, de leeftijd en de interesse, een combinatie van diverse methodieken zoals:


Walking in your shoes

Matrixcoaching

Kid's Skills 
 

Ontspanningsoefeningen en visualisaties worden gebruikt om de "echte denkertjes" te laten ontspannen en meer in het "hier en nu" te zijn. Daarnaast is creatief bezig zijn een fijne manier om te uiten wat er in je om gaat als je er niet zo goed woorden aan kunt geven. Tevens kunnen problemen losgelaten en verwerkt worden door lekker met je handen bezig te zijn met klei, vilt, verf, potloden enz.
Mijn dieren zet ik in als kinderen liever buiten bezig zijn en zo gemakkelijker hun gevoel delen. Een dier kan veiliger zijn omdat het altijd puur en zichzelf is, zonder verwachting of oordeel.  

Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot04.jpg
Groepsaanbod

Als je kind zich weer fijner voelt na een aantal individuele behandelingen, kan het goed zijn om vervolgens het geleerde in de praktijk te brengen met leeftijdsgenoten.

 

Ik kan jou/ je kind verwijzen naar bestaand aanbod van jouw gemeente of van collega's. Als daar niets passends te vinden in, start ik  zelf een groepje.

Samen oefenen in een kleine groep (tot 6 kinderen) met gelijkgestemden. We werken

aan (zelf)vertrouwen, veerkracht en sociale vaardigheden middels een programma met verhalen, rollenspel, creatieve opdrachten, binnen- en buitenspellen, kids skills en mindfullness

Zo help ik jullie gezin

Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot07.jpg

Coaching & Begeleiding gezin

Een kind wat moeilijk doet, heeft het moeilijk. Soms draagt je kind onbewust of bewust zaken die niet van hem/haar zijn.

 

Moeilijk of uitdagend gedrag is slechts een signaal. Vaak een spiegel voor jullie als ouder. We hebben namelijk allemaal ons aangeleerde gedrag, onze patronen en onze onzichtbare vlekken. We doen vaak ons uiterste best om onze kinderen te behoeden voor tekorten uit onze eigen jeugd of verder terug.  

 

Door hier inzicht in te krijgen en te oefenen met nieuw gedrag, kunnen jullie als gezin verder met nieuwe kracht en een betere balans. Mijn toegevoegde waarde voor jullie als gezin, is o.a. dat ik patronen en tekorten snel doorzie, en middels mijn veelzijdigheid alle gezinsleden passende hulp kan bieden.

Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot08.jpg
Anker 1 Kinderen in hun Kracht
Anker 2 Kind ouder gezin

Beeld
begeleiding

Naast alle eerder genoemde methodieken en mijn eigen hooggevoeligheid, zet ik soms ook in op beeldbegeleiding. Bijvoorbeeld als het voor een kind of ander gezinslid bezwaarlijk is om naar mijn praktijk te komen, of als jullie hulpvraag er aanleiding toe geeft.

 

Een korte opname van een eetsituatie, spelsituatie of slaapritueel kan veel en nieuwe inzichten en oplossingen geven. Deze opname kun je zelf (onopgemerkt) maken of ik kan ervoor langskomen. 

Logo_jijk_kind_en_ouder_karin_verkooijen_gedragsspecialist_therapeut_oirschot09.jpg

Coaching aan zee 

Tijdens 2 volle dagen met overnachting zullen we (ouder, kind en een professionele

coach) middels een afgestemd programma verschillende activiteiten ondernemen,

zoals teambuilding, in- en outdoor activiteiten, creatieve spelvormen en

verhelderende gesprekken.

Interesse in Coaching aan zee? Lees dan snel verder door op onderstaande link te klikken.

bottom of page